Jídelníček MŠ Štefánikova
JÍDELNÍČEK MŠ ŠTEFÁNIKOVA
25.8. – 29.8.2025
Pondělí Pletýnka, sýrová mozaika, kakao, ovoce (obsahuje1,7)
Polévka drožďová (obsahuje 1,3,6,7,9,10,11,13)
Těstovinový salát s kuřecím masem, čaj (obsahuje 1,3,7)
Chléb, pomazánka cizrnová, mléko, zelenina (obsahuje1,7)
Úterý Cereální lupínky s mlékem, ovoce (obsahuje 1,7)
Polévka mrkvová s kuskusem (obsahuje 1,3,6,7,9,10,11,13)
Vepřový plátek na hříbkách, brambory, přízdoba, čaj (obsahuje 1)
Rohlík, pomazánka pažitková, bílá káva, zelenina (obsahuje1,7)
Středa Cereální rohlík, masová pěna, bílá káva, ovoce (obsahuje 1,6,7)
Polévka brokolicová (obsahuje 1,3,6,7,9,10,11,13)
Kuře na divoko, rýže, kompot, čaj (obsahuje 1)
Chléb, šlehané máslo, mléko, zelenina (obsahuje1,7)
Čtvrtek Vánočka, kakao, ovoce (obsahuje 1,3,7)
Vývar s drobením (obsahuje 1,3,6,7,9,10,11,13)
Fazolový guláš, chléb, čaj (obsahuje 1)
Pletýnka, pomazánka ze sledě, čaj, zelenina (obsahuje1,4,7)
Pátek Chléb, pomazánka z žervé sýra, mléko, zelenina (obsahuje 1,7)
Polévka česneková (obsahuje 1,3,6,7,9,10,11,13)
Sekaná pečeně, brambory, mačkané zelí, čaj (obsahuje 1,3)
Ovocná přesnídávka, rohlík ½ , čaj (obsahuje1)
Změna jídelního lístku vyhrazena.
Seznam potravinových alergenů dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
1. Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)Podrobné složení potravin obsahujících lepek je k nahlédnutí u vedoucí ŠJ, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z nich, 5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj, 8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů), 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamová semena a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich.
Bližší informace o alergenech podá vedoucí školní jídelny.